Els Dijous de Vi es consoliden com a esdeveniment enogastronòmic de Vilafranca
02 de juny de 2025Aquest dijous passat 29 de maig es posava punt i final als Dijous de Vi d’aquest any 2025. Aquesta edició, organitzada pel Servei de Turisme, ha estat la segona i ha significat la consolidació d’aquest esdeveniment de primavera en un espai emblemàtic de la vila, el carrer del Comerç.

Cada edició ha comptat amb diferents cellers. La primera setmana van ser els celleristes del Viver de Cellers, la segona va anar a càrrec de la Boteria Torner amb la proposta Territori Torner que portava vins de cellers que treballen amb les seves botes, la tercera amb Pinord i la darrera amb Família Torres. En total es van consumir unes 5.000 copes de vi aproximadament. Val la pena assenyalar que fins i tot es va comptar amb vi sense alcohol.
El vi ha estat maridat amb un acompanyant excepcional: el Gall del Penedès amb IGP. Cada Dijous de Vi s’ha pogut gaudir d’una tapa (o dues en algun cas) elaborada amb aquesta au penedesenca. S’han elaborat al voltant de 1.200 racions.
El tercer ingredient de Dijous de Vi era la música que ha anat a càrrec del DJ Jade que generava i assegurava l’ambient idoni per gaudir del vespre, el vi i el gall.

Les persones assistents, entre unes 700 i 800 cada sessió, expressaven la seva satisfacció amb els “Dijous de Vi” i les ganes que tingui continuïtat. Les empreses que han participat han mostrat també la seva satisfacció per l’esdeveniment i pels resultats.
Un resultat menys tangible, però molt positiu, és que el carrer del Comerç, amb propostes com les de Dijous de Vi, ha esdevingut un espai més de la vila on realitzar esdeveniments, sobretot aquells relacionats amb el món del vi. En aquesta ocasió hi ha col·laborat col·laboració de la Boteria Torner, l’INCAVI i l’AV del barri del Molí d’en Rovira que ho han fet possible.

La regidora de Turisme, Gemma Romeu, destacava el “gran ambient d’aquesta activitat, la seva rellevància com a promoció dels productes de proximitat, el vi i el gall, i la visibilitat del carrer del Comerç com un escenari propici per a esdeveniments relacionats amb el vi”. Romeu ja ha anunciat la 3a edició per a l’any vinent “sempre cercant la millora continua de l’activitat”.