Finalitza la 18a temporada de la Ruta del Xató
21 de maig de 2015El passat dilluns 18 de maig va tenir lloc l'acte de cloenda de la 18a temporada de la Ruta del Xató, la proposta de turisme gastronòmic que les comarques de l'Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, dediquen a una de les seves receptes més internacionals, el Xató.
Entre els aspectes més destacats de l'edició 2014-2015, hi podem trobar com ja és habitual, una gran aposta per la difusió que s'ha traduit en l'aparació en més de 100 mitjans de comunicació, i arribant a més de 2,5 milions de persones, i en el gran protagonisme que segueixien agafant els canals digitals per la Ruta, amb més de 8000 seguidors a les Xarxes Socials, i un increment del 33% de visites al lloc web, respecte l'edició anterior. Enguany s'ha repetit la promoció rasca-rasca feta a través dels restaurants adherits, en la que les persones que degustaven xató, podien optar a alguns dels premis, cedits per Comansi, patrocinadors, poblacions integrants de la Ruta del Xató, o dels cellers col.laboradors de la DO Penedès: Mas Rodó, Jané Ventura, Parés Baltà, Oriol Rossell i Torres.
L'acte de la cloenda ha comptat amb les intervencions de Joan Anton Matas, President de la Coordinadora de Gremis de la Ruta del Xató, que en el seu parlament, va voler destacar de nou, la gran importància del Xató i de la Ruta, i a la vegada la necessitat de seguir innovant i avançant tal i com es portava fent ens els darrers anys, per tal de que la proposat segueixi sent atractiva pel visitant. La regidora de Comerç, Turisme i Consum de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, M.Dolors Rius, va apuntar les paraules de Joan Matas, explicant que el que ara s'està impulsant des de turisme de Catalunya, sobre la cooperació per crear propostes atractives, la Ruta ho va començar a fer l'any 1998, cosa que indica no solsament que es va avançar al seu temps, sinó també que el camí iniciat és totalment vàlid i vigent.
Un dels punts culminants de la tarda, va ser el lliurament del morter de la Ruta del Xató a Fina Puigdevall, ambaixadora d'aquesta temporada de la Ruta del Xató, a qui se li va agrair molt la seva col.laboració en donar a conèixer-la. Puigdevall, va voler agrair la confiança dipositada en ell i l'honor d'haver pogut col.laborar amb una iniciativa d'aquestes característiques, i a la vegada va tornar a manifestar el seu compromís amb la Ruta.
Des de la Ruta del Xató, es vol agrair a totes aquelles persones i entitats que la fan possible, ja siguin els Ajuntaments de Vilafranca del Penedès, Sitges, Vilanova i la Geltrú, El Vendrell i Calafell, els gremis de restauració de Sitges, Vilanova, Alt Penedès i Baix Penedès, els patrocinadors: DO Penedès, Diputació de Barcelona, Diputació de Tarragona, Anxoves de l'Escala, Cafès Novell, Casa Ametller i Comansi, i especialment als establiments que en formen part (restaurants, allotjaments, cellers i empreses d'oci actiu).
Entre els aspectes més destacats de l'edició 2014-2015, hi podem trobar com ja és habitual, una gran aposta per la difusió que s'ha traduit en l'aparació en més de 100 mitjans de comunicació, i arribant a més de 2,5 milions de persones, i en el gran protagonisme que segueixien agafant els canals digitals per la Ruta, amb més de 8000 seguidors a les Xarxes Socials, i un increment del 33% de visites al lloc web, respecte l'edició anterior. Enguany s'ha repetit la promoció rasca-rasca feta a través dels restaurants adherits, en la que les persones que degustaven xató, podien optar a alguns dels premis, cedits per Comansi, patrocinadors, poblacions integrants de la Ruta del Xató, o dels cellers col.laboradors de la DO Penedès: Mas Rodó, Jané Ventura, Parés Baltà, Oriol Rossell i Torres.
L'acte de la cloenda ha comptat amb les intervencions de Joan Anton Matas, President de la Coordinadora de Gremis de la Ruta del Xató, que en el seu parlament, va voler destacar de nou, la gran importància del Xató i de la Ruta, i a la vegada la necessitat de seguir innovant i avançant tal i com es portava fent ens els darrers anys, per tal de que la proposat segueixi sent atractiva pel visitant. La regidora de Comerç, Turisme i Consum de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, M.Dolors Rius, va apuntar les paraules de Joan Matas, explicant que el que ara s'està impulsant des de turisme de Catalunya, sobre la cooperació per crear propostes atractives, la Ruta ho va començar a fer l'any 1998, cosa que indica no solsament que es va avançar al seu temps, sinó també que el camí iniciat és totalment vàlid i vigent.
Un dels punts culminants de la tarda, va ser el lliurament del morter de la Ruta del Xató a Fina Puigdevall, ambaixadora d'aquesta temporada de la Ruta del Xató, a qui se li va agrair molt la seva col.laboració en donar a conèixer-la. Puigdevall, va voler agrair la confiança dipositada en ell i l'honor d'haver pogut col.laborar amb una iniciativa d'aquestes característiques, i a la vegada va tornar a manifestar el seu compromís amb la Ruta.
Des de la Ruta del Xató, es vol agrair a totes aquelles persones i entitats que la fan possible, ja siguin els Ajuntaments de Vilafranca del Penedès, Sitges, Vilanova i la Geltrú, El Vendrell i Calafell, els gremis de restauració de Sitges, Vilanova, Alt Penedès i Baix Penedès, els patrocinadors: DO Penedès, Diputació de Barcelona, Diputació de Tarragona, Anxoves de l'Escala, Cafès Novell, Casa Ametller i Comansi, i especialment als establiments que en formen part (restaurants, allotjaments, cellers i empreses d'oci actiu).