Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

M. Dolors Rius: “Vilafranca Ve de Gust!” vol fomentar la gastronomia de proximitat com element d’atracció turística de Vilafranca”

03 de juliol de 2012
A la pràctica, “Vilafranca Ve de Gust!” serà un segell identificatiu present a l'exterior i a l'interior de cada establiment que garanteix el compliment d'unes premisses comuns a tot el col·lectiu de restaurants adherits.
La presentació ha anat a càrrec de la regidora i presidenta del Patronat Municipal de Comerç i Turisme, M. Dolors Rius, de la directora del patronat Pilar Yagüe, i d'Albert Moreno, representant de l'empresa de comunicació Feedback que ha elaborat la imatge i la difusió de la iniciativa.
M. Dolors Rius ha explicat que “Vilafranca Ve de Gust!” vol fomentar la gastronomia de proximitat com element d'atracció turística de Vilafranca. El que hem fet és aglutinar, endreçar, donar un nom i potenciar el treball de cuina d'autor, de qualitat i amb productes de proximitat que ja estan fent diferents restauradors de la vila. Volem incrementar el turisme gastronòmic i enoturístic en general.”
Treballar amb productes de proximitat i de temporada, oferir una carta amb presència majoritària de vins i caves del Penedès, obrir els diumenges i indicar a les seves cartes de forma clara la disponibilitat de productes autòctons i tenir-les en tres idiomes, són els trets comuns principals que es trobaran en els restaurants Ve de Gust!, on s'hi trobarà una oferta gastronòmica molt variada.
L'ànec, el xató, el préssec d'Ordal, les catànies, els olis, les garlandes, la fruita seca, les verdures i hortalisses, els vins i caves del Penedès i el Gall Negre són bons exemples de productes de referència que marquen el caràcter propi de la cuina de proximitat de Vilafranca.
Els establiments que aposten per la cuina d'autor local i actualment integren Ve de Gust! són Cal Ton, Casino, El Gat Blau, MerCat, El Racó de la Calma, Sharlotte, Can Bellés i Trefí, tot i que està obert a l'adhesió de més restaurants que compleixin els paràmetres marcats. L'objectiu, en paraules de la presidenta del Patronat Municipal de Comerç i Turisme, M. Dolors Rius és que “els restaurants i tota la gent que hi està vinculada siguin actors i divulgadors del que és Vilafranca, l'enoturisme, etc”.

Vilafranca Ve de Gust! amb...Préssec d'Ordal

Al llarg de l'any s'aniran realitzant campanyes de promoció coincidint amb la temporada de diferents productes de la zona. La primera acció, entre els dies 4 de juliol al 26 d'agost, coincideix amb la temporada del préssec d'Ordal. Cada establiment potenciarà la seva creativitat creant un menú especial amb primers, segons, postres i vins on el préssec serà el protagonista. El client es podrà endur la minuta que inclou una recepta d'un dels plats estrelles del menú elaborat per cada restaurant.
A través de seva pàgina al facebook Vilafranca Ve de Gust! (www.facebook.com/vilafrancavedegust) el projecte vol aconseguir una interacció amb el client final i incrementar la difusió de la iniciativa entre potencials clients, aprofitant la força de les xarxes socials. Per aconseguir-ho, es posa en marxa un sorteig on totes les persones que s'hi apuntin poden guanyar un menú especial Vilafranca Ve de Gust! amb...Préssec d'Ordal per a 2 persones.

pujar inici